newsletter
Pl
De

Fundacja „Krzyżowa” dla Porozumienia Europejskiego poszukuje kandydata na stanowisko członka Zarządu Fundacji PDF Print E-mail
There are no translations available.

Fundacja „Krzyżowa” jest pozarządową organizacją pożytku publicznego działającą w Krzyżowej na Dolnym Śląsku na rzecz polsko-niemieckiego i europejskiego porozumienia. Korzystając ze spuścizny duchowej Kręgu z Krzyżowej, opozycji demokratycznej w Europie Środkowej oraz tradycji polsko-niemieckiego pojednania, Fundacja „Krzyżowa” działa na rzecz pokojowego współżycia narodów, grup społecznych i pojedynczych osób. W ten sposób Fundacja wspiera zarówno porozumienie między ludźmi, jak i rozwój europejskiego społeczeństwa obywatelskiego. Za szczególnie ważną Fundacja uważa pracę z młodzieżą. Działanie to ma na celu kształcenie ducha odpowiedzialności i otwartości na innych.

Zakres obowiązków:

• zarządzanie bieżącymi działaniami Fundacji we współpracy z drugim członkiem Zarządu;
  • zarządzanie sześćdziesięcioosobowym zespołem Fundacji;
  • merytoryczny i strategiczny dalszy rozwój Fundacji;
  • w ramach Zarządu odpowiedzialność za: Administrację i Finanse, Gospodarstwo Krzyżowa (zarządzanie nieruchomościami), Biuro Obsługi Klienta i Sprzedaży, Gastronomię i Hotel;
  • merytoryczna i organizacyjna odpowiedzialność za fundraising (sponsoring, pozyskiwanie środków publicznych, prywatnych i unijnych);
  • odpowiadanie przed gremiami Fundacji: Radą Nadzorczą i Radą Fundacji;
  • planowanie i nadzór nad pracami budowlanymi i renowacyjnymi;
  • utrzymanie i rozwój międzynarodowej sieci partnerstw Fundacji;
  • reprezentowanie Fundacji na zewnątrz wobec przedstawicieli świata polityki, instytucji wspierających oraz partnerów w Polsce, Niemczech i innych krajach partnerskich.

Oferujemy:

• zatrudnienie w wymiarze pełnego etatu na podstawie umowy o pracę;
  • atrakcyjną pracę w międzynarodowym i dynamicznym zespole oraz we współpracy w wyróżniającymi się polsko-niemieckimi i międzynarodowymi partnerami;
  • możliwość odpowiedzialnego współtworzenia i rozwijania rozpoznawalnej i uznanej w Europie instytucji, budującej dobre stosunki polsko-niemieckie oraz działającej w obszarze edukacji młodzieży i dorosłych;
  • możliwość rozwijania umiejętności zarządczych oraz kompetencji merytorycznych.

Oczekiwania:

• ukończone studia wyższe;
  • kilkuletnie doświadczenie w zarządzaniu zasobami ludzkimi i na kierowniczym, porównywalnym stanowisku;
  • doświadczenie w realizacji kompleksowych projektów międzykulturowych lub międzynarodowych;
  • doświadczenie w rozwijaniu i wdrażaniu strategii zarządzania i kierowania złożonymi organizacjami;
  • udokumentowane doświadczenie w pozyskiwaniu środków finansowych na rzecz działania organizacji pożytku publicznego;
  • doskonała organizacja pracy;
  • doskonałe komunikatywność, umiejętność pracy zespołowej i kreatywność;
  • biegła znajomość języka polskiego i niemieckiego w mowie i piśmie oraz dobra znajomość języka angielskiego;
  • gotowość zamieszkania w Krzyżowej lub okolicy (włączając Wrocław); miejscem pracy jest Krzyżowa;
  • dobra znajomość realiów współpracy polsko-niemieckiej i europejskiej;
  • dobra znajomość polskiego prawodawstwa oraz realiów funkcjonowania sektora pozarządowego w Polsce lub gotowość zapoznania się z nimi;
  • pełna zdolność do czynności prawnych.

Oferty w proszę kierować do 20 września 2017 r. na adres: oferty_zarzad@krzyzowa.org.pl

Oferta powinna zawierać:

• Życiorys / CV (w języku polskim);
  • List motywacyjny (w języku polskim);
  • Referencje (w języku oryginalnym);
  • Kopie świadectw ukończenia studiów oraz innego wykształcenia (w języku oryginalnym);
  • zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w ofercie w zakresie niezbędnym do realizacji procesu rekrutacji
  • inne dokumenty poświadczające spełnianie wymienionych wymagań mile widziane (w języku oryginalnym);

Wybrani kandydaci zostaną zaproszeni do udziału w procedurze rekrutacyjnej obejmującej testy psychologiczne i menedżerskie oraz rozmowę kwalifikacyjną z przedstawicielami Rady Nadzorczej Fundacji w Krzyżowej w dniu 14 października br.

Ewentualne pytania proszę kierować na adres: oferty_zarzad@krzyzowa.org.pl

Ogłoszenie  Download